Güncellendi
İşlem Başarılı !

Bizi tercih Ettiğiniz için Teşekkürler



MURCIA GRANADA

0.00

131

Ürün Detay

Murcia-Granada keçisinin anavatanı, İspanya’nın güneydoğu bölgesidir (Murcia, Almería, Granada ve Alicante). Birkaç yıl önce Arjantin, Brezilya, Meksika ve Venezuela’da tanıtıldı. Hayvanlar Kuzey Afrika’ya da ihraç edildi. İspanya’da köy hayatına uygunluğu, yüksek performansı ve mükemmel süt üretimi için seçildi.

Özellikleri :

Murcia-Granada ırkı, canlı ağırlıkları, dişiler için yaklaşık 30-50 kg ve erkekler için 50-60 kg olan küçük ve orta büyüklüktedir.

Siyahtan kahverengiye çalan düzgün bir deri ve tüye sahiptir. Dişilerin tüyleri kısa ve ince, erkeklerinki ise uzundur. Erkeklerde genellikle belirgin bir sakal vardır ve boynuzları bulunur.

Kulaklar orta uzunlukta ve diktir. Kuyruk kısa ve diktir.

Cinsin en dikkat çekici özellikleri sağımı kolaydır, üreme mevsime bağlı değildir, köy yaşamına uygun ve geniş bir otlatma kapasitesine sahipdir.

Irkın önemli özelliği, peynir endüstrisi için çok iyi kalitede süt üretmesidir. Hayvanlarda ortalama üretim, normal laktasyonda (210 gün) 530 litredir, sütün yağ yüzdesi, % 5.6 ila 5.8 ve % 3.6 ila 3.8 arasındadır.

Sürüdeki hayvanların % 25’i 715 litreyi aşar ve 1000 litreden fazla üreten hayvanlar da az değildir maksimum 1294 litreye ulaştıkları görülmüştür.

Etin kalitesi iyi bilinmekle birlikte, et üretimi bu cinsin ana amacı değildir. Genel olarak, oğlaklar , 25-40 gün arasında 6-8 kg ağırlığa ulaştığında ve karkas başına % 50-55’lik bir verimle kesilir.

Murcia-Granada, Güneydoğu İspanya’nın yarı kurak bölgelerinin sıcak ve kuru iklim koşullarına iyi adapte olmuştur.

İdeal yaşam koşullarıdan daha az elverişli koşullar altında bile süt üretimindeki istikrarı onu bu iklimin en
verimli evcil hayvanı yapar. Murcia-Granada sürüleri ekilmemiş araziler de otlar ve tarım-gıda endüstrisinin yan ürünleri ile beslenir ve çok iyi bir dönüşüm oranına sahiptir. Bu cins 280 günlük laktasyonda yaklaşık 500 kg süt üretir; bu da Akdeniz’deki diğer ırklardan daha iyi bir yağ (% 5,3) ve protein (% 3,4) oranı demektir.
İspanya’daki süt üretiminin çoğu peynir üretiminde kullanılıyor.

"Fruit Product" was added to wishlist